GYIK - FAQA TATA Kiválósági Központ és Informatikai Intézet honlapjával kapcsolatos "Gyakran Ismétlődő Kérdések" (GYIK/FAQ) találhatók ebben a menüpontban. Amennyiben kérdéseire nem talál választ ezen a helyen, javasoljuk töltse le a "FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYVET" és ott tájékozódjon a részletekről.


Oldal:  1  2  3  4  5  (Következő)

C

Kérdés:

CAMPUS szoftver

(Utolsó szerkesztés: 2008. március 16., vasárnap, 15:51)
Válasz:
Egyetemi jogviszonnyal (tanári, hallgatói, alkalmazotti) legális un. CAMPUS szoftverekhez juthattok 3.000 Ft-ért a http://www.tisztaszoftver.hu/ címen.
 
A követketző szoftverek érhetők el:
- Microsoft Windows XP Upgrade 
- Microsoft Office 2003 Professional
- Microsoft Windows Vista Business Upgrade
- Microsoft Office 2007 Enterprise Bypass
 
További lehetőségek:
- Visual Studio .NET 2003 (1920 Ft)
- A Windows Vista használata - kézikönyv (1736 Ft)
- Az Office 2007 használata - kézikönyv (1876 Ft)
- Illés Zoltán - Programozás C# nyelven című könyv (2450 Ft) 
(Az ár tartalmazza az ÁFÁ-t és a postaköltséget)

"TÁJÉKOZTATÓ
A Microsoft Magyarország Kft. a magyarországi Microsoft Campus és Iskolai programmal kapcsolatban az alábbi tájékoztatást nyújtja.
 
A kormányzat és a Microsoft között létrejött, a Microsoft Campus és Iskolai program alapját képező licencszerződések futamideje 2008. február 28-án lejárt. A licencszerződések vonatkozó rendelkezései szerint a programban résztvevő intézmények és diákjaik szoftverhasználati jogai ezen a napon megszűntek, és ezen időponttól sem az eddig telepített szoftverek további futtatása sem pedig újabb szoftver példányok telepítése nem megengedett.
 
Tekintettel arra, hogy a Microsoft tárgyalásban van a kormányzattal a Microsoft Campus és Iskolai program meghosszabbítása érdekében, azonban a program meghosszabbításához szükséges licencszerződések megkötésére a kapcsolódó kormányzati közbeszerzési eljárás időigénye miatt még nem kerülhetett sor, a Microsoft az alábbi átmeneti megoldást biztosítja a programban részt vevő intézmények számára:
 
A Microsoft feljogosítja Microsoft Campus és Iskolai programban részt vevő intézményeket és diákjaikat a program keretében megszerzett ideiglenes szoftverlicencek további használatára a Microsoft Campus és Iskolai licencszerződések megkötéséig terjedő időre, legfeljebb azonban az eredeti lejárati időtartamot (azaz 2008. február 28-át) követő 30 napra (átmeneti időszak).
 
Ezen átmeneti időszak alatt az intézmények és diákjaik a meglévő licencek használatán túlmenően jogosultak újabb licenceket is beszerezni és telepíteni a program általános szabályai szerint, azzal azonban, hogy amennyiben a Microsoft Campus és Iskolai program meghosszabbítására az átmeneti időszak leteltéig nem kerülne sor, úgy az átmeneti időszakban beszerzett és telepített szoftver példányok használatára vonatkozó jog, csakúgy mint az ezt megelőzően a program keretében megszerzett valamennyi egyéb szoftverlicenc használatára vonatkozó jog, az átmeneti időszak utolsó napján megszűnik, és az érintett szoftver példányokat a Microsoft Campus és Iskolai szerződés rendelkezései szerint a számítógépekről haladéktalanul törölni kell. E tárgyban a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium értesíti az igényjogosultakat.
 
2008.02.28
 
Microsoft Magyarország"
 
További információk: http://www.tisztaszoftver.hu/
 
 

F

Kérdés:

Felhasználói profil

(Utolsó szerkesztés: 2008. március 4., kedd, 17:32)
Válasz:
Mindenkinek lehetősége nyílik arra, hogy a portálon eltárolt adatait módosítsa ha szükséges, valamint bizonyos testreszabási és kényelmi beállításokat végezhessen el, melyek a további használatot megkönnyíthetik. A Profil megtekintéséhez térjen vissza a portál nyitóoldalára, és a jobb alsó sarokban kattintson a bejelentkezett felhasználó nevére.
Hogy jobban megismerhessük, mindenképpen töltsön fel arcképet profiljába és írjon néhány modatot önmagáról a leírás mezőbe.
Kérdés:

Feliratkozás a fórumokra

(Utolsó szerkesztés: 2008. március 4., kedd, 17:33)
Válasz:
Ha szeretné, hogy egy fórumba beírt hozzászólásokról, válaszokról automatikusan e-mail értesítést kapjon, akkor feliratkozhat minden olyan fórumra amelyben ez a lehetőség nincs letiltva. Lépjen be a fórumba és a jobb felső sarokban keresse a Feliratkozás a fórumra parancsot.
Az értesítéseket arra az e-mail címre kapja meg, amely a profiljában be van állítva.
Kérdés:

Fórum

(Utolsó szerkesztés: 2008. március 4., kedd, 18:11)
Válasz:
A Moodle-ban egymással párhuzamosan több fórumot is létrehozható egy tanfolyamon belül. A fórumok tetszőleges számú témát, és ahhoz hozzászólásokat tartalmazhatnak. A fórum hozzászólásokat a feliratkozottak, a javításra biztosított alapesetben 30 perc után, e-mailben is megkapják. Speciális fórum a kurzus, illetve a teljes weboldal hír fóruma. Erre minden érintett automatikusan felíratásra kerül, és beállítható, hogy ezen fórumok hozzászólásai automatikusan megjelenjenek a nyitó képernyőn.

J

Kérdés:

Jelszó módosítás

(Utolsó szerkesztés: 2008. március 4., kedd, 17:34)
Válasz:
Minden felhasználó módosíthatja saját jelszavát, ha be van jelentkezve a portálra. A felhasználói profilján belül többek közt erre is lehetőség nyílik.

Oldal:  1  2  3  4  5  (Következő)